Kevin De Bruyne in bloedvorm tegen Real Madrid

Kevin de Bruyne Real Madrid Manchester City

Manchester City won woensdagavond de wedstrijd tegen Real Madrid met 1-2. Kevin De Bruyne was in bloedvorm tegen Real Madrid.

Eerste helft

Beide managers verrasten met hun basisopstelling. Zidane zette Bale en Kroos op de bank, terwijl Guardiola geen basisplaats had voor Fernandinho, Agüero en Sterling. Van de spelers die op het veld stonden, maakten beide keepers de meeste indruk in de teleurstellende eerste helft. Real-doelman Courtois redde uitstekend op een schot van dichtbij door Gabriel Jesus.

Ederson pareerde kort daarna op een gevaarlijke kopbal van Benzema, die bijna scoorde door een voorzet van linksback Mendy. Vinícius Júnior leek te kunnen profiteren van de rebound, maar de negentienjarige Braziliaan maaide half over de bal.

Tweede helft

De tweede helft begon veel interessanter voor de neutrale toeschouwer. Dit was vooral te danken aan Manchester City, dat met meer aanvallende intenties begon. Het leidde onmiddellijk tot een enorme kans voor Mahrez, die zijn meerdere in Courtois moest erkennen. City leek steeds sterker te worden, maar Real Madrid sloeg toe in de tegenaanval. Balverlies van Gündogan leidde een counter, die eindigde met een pass van Vinícius Júnior op Isco, die de 1-0 maakte.

Real Madrid leek op rozen te zitten, maar de Spanjaarden lieten de wedstrijd in de laatste fase volledig varen. De Bruyne draaide prachtig om zijn as in de zestien en bereikte Gabriel Jesus die de 1-1 voor City maakte. Even later kreeg City een penalty, De Bruyne bleef koel en maakte de 1-2. Real Madrid was na de 1-2 volledig de weg kwijt en zag Gabriel Jesus een paar minuten later naar Courtois rennen. Ramos voelde de noodzaak om aan de noodrem te trekken, waardoor de kapitein van Real kon vertrekken met een rode kaart.