Salarissen Ajax spelers in 2022

Salarissen Ajax spelers - Marc Overmars

Dat Ajax de rijkste club in de Eredivisie is weet iedereen wel, maar is er ook het meeste geld te verdienen voor een profvoetballer? Dat kan je wel stellen, waar veel Eredivisie clubs niet boven een salaris van één miljoen komen is dat bij Ajax geen probleem. Wat zijn precies de salarissen van de Ajax spelers in 2022 en wie zijn de grootverdieners?

Het is geen verrassing dat het salarisplafond bij Ajax een stuk hoger is dan bij andere clubs uit de Eredivisie. Salarissen boven de één miljoen euro zijn in Amsterdam heel normaal. Het beleid van het Ajax bestuur heeft er voor gezorgd dat Ajax de laatste jaren goed verdiend heeft.

Hierdoor kan Ajax salarissen bieden die in de buurt komen van Europese top clubs. Hieronder vind je de salarissen van Ajax spelers wat ze jaarlijks op hun rekening gestort krijgen in 2022.

Grootverdieners Ajax spelers in 2022!

Steven Bergwijn:

Wat verdiend Steven Bergwijn per jaar? Hij is de nieuwste aankoop van Ajax en daarmee ook gelijk de grootverdiener binnen de club. Ajax betaalde al 31,25 miljoen euro voor hem aan Tottenham Hotspur. De geruchten gaan rond dat hij rond de 4,6 miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Sébastien Haller:

Wat verdiend Sébastien Haller per jaar? Het zal je niet verbazen dat Haller het meest verdiend bij Ajax. Hij strijkt een slordige 4,1 miljoen euro per jaar op. Naast dat hij de duurste Ajax aankoop ooit is met 22,5 miljoen euro krijgt hij ook nog eens het hoogste salaris bij Ajax.

Steven Berghuis:

Wat verdiend Steven Berghuis per jaar? Na een pikante overstap van Feyenoord naar Ajax behoort Berghuis ook bij de grootverdieners bij Ajax en in de Eredivisie. Naar verluidt verdiend hij 4 miljoen euro per jaar bij Ajax. Terwijl Ajax hem maar voor 5,5 miljoen euro van Feyenoord heeft overgenomen.

Dusan Tadic:

Wat verdiend Dušan Tadic per jaar? De aanvoerder van Ajax is ondertussen al met zijn vierde seizoen bezig bij de Amsterdammers. Toen hij van Southampton overkwam, kwamen er details naar buiten dat hij 3,5 miljoen euro per jaar zal verdienen. In deze vier jaar heeft hij wel al twee keer zijn contract verlengd. De kans is dus groot dat hij ook al richting de 4 miljoen euro per jaar verdiend.

Ryan Gravenberch:

Wat verdiend Ryan Gravenberch per jaar? Ondertussen is Gravenberch een vaste waarde op het middenveld. De uit de jeugd opgeleide Gravenberch behoort ook zeker tot de grootverdieners. Hij zal 3 miljoen euro per jaar krijgen van Ajax. Dit zal voornamelijk komen doordat Ajax Gravenberch een nieuwe contractvoorstel deed. Als ze dit namelijk niet deden zal hij naar een buitenlandse top club vertrekken.

David Neres:

Wat verdiend David Neres per jaar? De Braziliaanse buitenspeler komt het laatste jaar niet veel meer voor in de plannen van Ajax. Zo nu en dan mag die in de basis beginnen. Door zijn goede prestaties twee jaar terug verdiend Neres toch een goed salaris. Hij krijgt per jaar 2,9 miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Nicolás Tagliafico:

Wat verdiend Nicolás Tagliafico per jaar? De Argentijn is met zijn vijfde seizoen bezig bij Ajax en was al deze jaren een vaste waarde op de linksback positie. Echter het afgelopen seizoen komt die weinig aan spelen toe en is die ook bezig met een transfer naar een andere club. Voor iemand die veel op de bank zit verdiend hij nog steeds een mooie 2,9 miljoen per jaar.

Onana, Blind, Klaassen, Alvarez en Martinez tikken de 2 miljoen salaris grens aan!

Daley Blind:

Wat verdiend Daley Blind per jaar? Sinds zijn jongen jaren voetbal Blind al voor Ajax. Na een wat moeizame start vond hij zijn draai in het team bij Ajax en daardoor verdiende hij ook een transfer naar Manchester United. Na vier jaar keerde Blind weer terug naar Ajax. Door deze transfer staat Blind qua salaris er goed voor. Naar verluidt krijgt hij 2,5 miljoen euro per jaar van Ajax. Echter denken wij dat ondertussen zijn salaris al richting de 3 miljoen euro per jaar zit.

André Onana:

Wat verdiend André Onana per jaar? De keeper van Ajax krijgt elk jaar 2 miljoen euro bijgeschreven op zijn bankrekening. Als we de berichten mogen geloven heeft Onana dit bedrag ook nog steeds gekregen tijdens zijn één jaar schorsing.

Davy Klaassen:

Wat verdiend Davy Klaassen per jaar? Na zijn uitstapjes naar Everton en Werder Bremen is Klaassen weer terug bij Ajax. Bij Ajax krijgt hij een jaar salaris van 2 miljoen euro.

Edson Alvarez:

Wat verdiend Edson Álvarez per jaar? De Mexicaan krijgt bij Ajax een salaris van 1,7 miljoen euro per jaar. Ondertussen staat die ook in de belangstelling van veel top clubs. Ajax zal hem dus een goed contractvoorstel moeten doen om hem te kunnen houden.

Lisandro Martínez:

Wat verdiend Lisandro Martínez per jaar? Uit de laatste berichten die naar buiten zijn gekomen zal hij 1,6 miljoen euro per jaar krijgen. Eind 2021 verlengde Martinez nog zijn contract met twee jaar. Hierdoor is zijn salaris vast en zeker omhoog gegaan richting de 2 miljoen.

Owen Wijndal:

Wat verdiend Owen Wijndal per jaar? De geruchten gaan dat hij 1,2 miljoen euro per jaar krijgt! Ajax nam hem over van AZ in de zomer van 2022 voor een bedrag van 10 miljoen euro. Hij tekende een contract voor 5 jaar bij de Amsterdammers.

Salarisplafond Ajax

Zoals je hierboven al hebt gelezen is het salarisplafond geen probleem meer bij Ajax. Dat was tien jaar geleden nog wel anders. Toen was het salarisplafond van Ajax rond de 1,5 miljoen. Zo zie je maar als een club het goed doet in Europa ze gelijk meer naar hun spelers kunnen bieden.


Natuurlijk moet je deze salarissen van Ajax spelers wel met een korreltje zout nemen. Exact weten we het natuurlijk nooit. Wij gaan ook uit van details die naar buiten worden gebracht door insiders, maar hierdoor zitten we wel erg in de buurt met het salaris wat Ajax spelers echt verdienen per jaar. Naast dat ze dit per jaar op hun rekening krijgen ontvangen ze ook jaarlijks nog een tal van bonussen.